Хитцфелд: Би било фатално, ако Тухел остане в Дортмунд

Хитцфелд: Би било фатално, ако Тухел остане в Дортмунд

Треньорът на Борусия (Дортмунд), който през 1997 г. спечели Шампионската лига - Отмар Хитцфелд, има твърда позиция относно бъдещето на Томас Тухел в клуба. “Би било фатално той да остане начело на отбора и през следващия сезон”, заяви легендата в интервю за швейцарския вестник Blick.

Говори се, че Тухел е в конфликт с ръководството и с доста от футболистите и няма да е случайно, ако днешният финал за Купата на Германия се окаже последният му мач.

“Изглежда, че между треньора и Ханс-Йоахим Ватцке (б.р. - изпълнителният директор) има не просто малко разминаване, а огромно”, добави 69-годишният Хитцфелд.

Той приветства идеята Люсиен Фавър да застане начело на Дортмунд: “Неговата кандидатура е добра, защото той свърши отлична работа в Гладбах и после в Ница. Той е сдържан човек, който знае как да се концентрира и е отличен тактик. Освен това с него по-лесно се комуникира, което също е от значение.”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти