Байерн прие Лаам в Залата на славата

Байерн прие Лаам в Залата на славата

Доскорошният капитан на Байерн (Мюнхен) Филип Лаам беше приет в Залата на славата на баварския клуб. По този начин бранителят, който след края на сезона прекрати кариерата си, се нареди до легенди на мюнхенския колос като Карл-Хайнц Румениге, Ули Хьонес, Герд Мюлер и Франц Бекенбауер.

“За мен е огромна чест името ми да е редом до тези на някои от най-великите футболисти в историята на Байерн”, сподели развълнуваният Лаам.
Той е общо  17-ият футболист, който влиза в Залата на славата на най-успешния германски клуб и първият от 2008 година насам, когато това признание получи Оливер Кан.

Лаам е юноша на Байерн и прекара цялата си кариера в тима, с изключение на кратък период под наем в Щутгарт. 33-годишният десен бек спечели 8 шампионски титли на Бундеслигата и триумфира в Шампионската лига. Той записа общо 517 мача за баварците и 113 за Германия. С Бундестима е световен шампион от Мондиал 2014.
“Филип е чудесен пример за успял човек, който е здраво стъпил на земята и е въплащение на ценноостите, на които държим в Байерн”, коментира президентът на клуба Ули Хьонес.

“Лаам е сред най-заслужилите футболисти в модерната история на Байерн. Той е достоен за подражение и на терена, и извън него. Благодарим му за всичко, което е направил за клуба”, добави Румениге.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти