Брилянтен гол остави Волфсбург в Бундеслигата (видео)

Брилянтен гол остави Волфсбург в Бундеслигата (видео)

Волфсбург запази елитния си статут, след като спечели баража за оставане в Бундеслигата срещу Айнтрахт (Брауншвайг). “Вълците” се наложиха с 1:0 като гост, а преди седмица спечелиха със същия резултат и на свой терен. Единствения гол днес отбеляза Виейриня в 49-ата минута с бомбен шут от границата на наказателното поле. Домакините, които завършиха на трето място във Втора Бундеслига, хвърлиха много сили, но разликата в класите бе очевидна.

Преди почивката двата тима действаха доста предпазливо, а веднага след нея Волфсбург поведе. Головата атака започна от Виейриня и премина през Юнус Мали, който пропусна очи в очи с вратаря на домакините Ясмин Фейжич. Топката обаче отиде право на крака на Виейриня и той с мощен изстрел я заби под гредата.
Този гол до голяма степен обезвери футболистите в жълто-синьо, които вече се нуждаеха от три попадения, за да спечелят промоция. Съставът на Торстен Либеркнехт нямаше нито физическите, нито моралните сили за обрат. До края Волфсбург контролираше мача и можеше да направи победата си по-убедителна. В 82-ата минута гол на Филип Волшайд беше отменен заради засада, а Айнтрахт завърши с човек по-малко след червен картон на Максимилиан Зауер.

За Първа Бундеслига директно се класираха Щутгарт и Хановер 96, които завършиха на първите две места в втория ешелон на германския футбол.

АЙНТРАХТ (БРАУНШВАЙГ) - ВОЛФСБУРГ 0:1
0:1 Виейриня (49)

МИНУТА ПО МИНУТА

* Волфсбург печели баража с общ резултат 2:0

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти