Германският футболен съюз ще доплаща 26 млн. евро заради казус от 2006 г.

Германският футболен съюз ще доплаща 26 млн. евро заради казус от 2006 г.

Германският футболен съюз (ГФС) е изправен пред плащане на наказателни лихви и допълнително изтеглени данъци в размер на 26 милиона евро покрай разследване на разплащания около Световното първенство през 2006 г. В своя финансов отчет за търговската 2016-а година ГФС твърди, че данъчната администрация е била уведомена за изменената данъчна оценка за въпросната 2006-а, след като статутът на федерацията като неправителствена организация е бил променен.

"Предвид това ГФС ще трябва да плати на данъчните плащания и лихви в размер на около 26,2 милиона евро", се казва в финансовия отчет.

“Съветът на ГФС и неговите юридически съветници вярват, че решението за отказ от статут на организация с нестопанска цел все още ще бъде отменено при обжалване. Поради тази причина федерацията няма допълнения за данъчни рискове в отчета за финансовата година 2016-а година. Въпреки това "последствията от така наречената афера на Световната купа" ще имат значително влияние върху бюджета”, каза финансистът на централата Щефан Оснабрюге.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти