Шалке 04 се приближава до лидерите след рутинен успех над Майнц 05

Шалке 04 се приближава до лидерите след рутинен успех над Майнц 05

Отборът на Шалке 04 записа нова победа в актива си в Бундеслигата, след като надигра с 2:0 Майнц 05 в първия мач от 8-ия кръг. "Кралскосините" стигнаха до трите точки без много усилия в мач с доста постно представяне и от двата тима. Леон Горетцка откри резултата в 13-ата минута, а Гуидо Бургщалер бе автор на втория гол в 74-ата минута.

Първото полувреме бе доста скучно и почти без положения пред двете врати. Въпреки това Шалке 04 взе преднина в мача с първата си по-добра атака. В 13-ата минута Бургщалер изведе перфектно Горецка, който технично прехвърли вратаря за 1:0.

След това в 38-ата минута далечен удар на Амин Арит мина до гредата, а в 44-ата минута Майнц отправи първия си точен удар чрез Дани Латца, който обаче въобще не затрудни вратаря Ралф Феерман.

Втората част бе една идея по-интересна. В 61-ата минута Франко ди Санто се измъкна на стрелкова позиция, но ударът му бе в тялото на вратаря. След това в 67-ата минута Бургщалер удари греда за домакините.

В 74-ата минута Шалке успя да удвои преднината си. След центриране от корнер Налдо стреля силно с глава, вратарят Рене Адлер спаси, но там добра позиция бе заел Бургщалер, който отблизо вкара за 2:0.

В 77-ата минута домакините бяха близо и до трети гол. Йевген Коноплянка открадна една топка пред наказателното поле и веднага стреля, но прати кълбото встрани от вратата.

В 81-ата минута Майнц пропусна едно от най-добрите си положения. Йошинори Муто центрира отлично за Кенан Кодро, който опита да стреля с глава с плонж, но не успя да намери топката добре и пропусна да намали изоставането на своя тим.

Така Шалке записа важна победа, с която събра актив от 16 точки и излезе на 4-ата позиция, като е с равен точков актив с третия РБ Лайпциг. Майнц пък се намира на 11-ото място в класирането с актив от 10 точки.

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти