РБ (Лайпциг) е само на точка от върха

РБ (Лайпциг) е само на точка от върха

Отборът на РБ (Лайпциг) спечели минимално с 1:0 срещу Щутгарт в двубой от деветия кръг на Бундеслигата. Марсел Забитцер отбеляза в 23-ата минута. След грешната стъпка на лидера Борусия (Дортмунд) “червените бикове” вече изостават само с точка от първата позиция.

Домакините имаха сериозно териториално предимство през първото полувреме. В 23-ата минута Марсел Забитцер реализира атрактивен гол. Той получи подаване от Тимо Вернер и с фалцов удар от 20 метра прати топката над вратаря и под гредата - 1:0. В 41-ата Вернер беше близо до удвояване, но при ниския шут кълбото премина много близо до гредата, излизайки в аут.

В 50-ата минута Такума Асано стигна до положение сам срещу вратаря, но не спечели битката със стража след нисък удар и не успя да изравни. До края на срещата головите ситуации бяха кът и до нов гол не се стигна.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти