Леверкузен заигра като Манчестър Сити

Леверкузен заигра като Манчестър Сити

Криволичещият от началото на сезона Байер (Леверкузен) изигра може би най-силното си полувреме от години насам и през него успя да вкара пет гола на Борусия (Мьонхенгладбах), с което спечели гостуването си с 5:1 в двубой от деветия кръг на германския елит.

През първата част бившият тим на Димитър Бербатов не впечатли с нищо и дори имаше късмет да допусне само един гол в мрежата си, дело на Фабиан Джонсън още в 7-ата минута.

След това обаче “аспирините” отнесоха съперника с поредица от перфектни контраатаки. В 48-ата минута Свен Бендер изравни след корнер, а после на сцената излязоха Юлиан Брант, Леон Бейли, Кай Хавертц, Кевин Фоланд и Йоел Похянпало. Техните акции доведоха до последователни попадения на Бейли (59’), Брант (61’), Фоланд (69) и Похянпало (81’), а веднъж и гредата ги спря.

За Леверкузен обаче това е едва трета победа през шампионата и отборът е далеч от изпълнението на поставените цели. Гладбах е в малко по-добра позиция, но не е ясно дали това крушение няма да се отрази на психиката на играчите
МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти