Спорен червен картон помогна на Байерн (видео)

Спорен червен картон помогна на Байерн (видео)

Байерн (Мюнхен) продължи възходящата си линия след завръщането на Юп Хайнкес и вече е на върха на класирането в Бундеслигата с равен брой точки с Борусия (Дортмунд), но с по-лоша голова разлика. Тази вечер шампионите надвиха Хамбургер ШФ с минималното 1:0 като гости в среща от деветия кръг.

За разлика от предишните два мача на тима при новия-стар треньор обаче, този път мюнхенци далеч не бяха толкова убедителни. Те изпитваха сериозни проблеми през първото полувреме, но получиха нужния тласък в 39-ата минута. Тогава реферът Марко Фритц вдигна директен червен картон на Гидеон Юнг от тима на домакините за нарушение срещу Кингсли Коман. Според мнозина обаче изгонването е било преувеличено.
Хамбургер ШФ - Байерн (Мюнхен) 0:1@@@
Едва след това Байерн успя да пречупи съперника и то след гол след разбъркване. Точен беше Корентен Толисо в 52-ата минута. По-късно в срещата гостите удариха и две греди.

Хайнкес направи няколко рокади в състава, оставяйки сред резервите Томас Мюлер, Йошуа Кимих, Жером Боатенг, Себастиан Руди и Тиаго Алкантара. Вместо тях от първата минута започнаха Рафиня, Корентен Толисо, Артуро Видал, Никлас Зюле и Хамес Родригес.

Домакините подхождат предпазливо с доста защитници в състава си.
Баварците разочароваха тотално през първата част, в която не успяха да отправят дори един удар в очертанията на вратата. Дали заради натоварената си програма, дали заради подценяване, но мюнхенци не приличаха на себе си. Дори отборът от Хамбург беше този, който създаде по-сериозните опасности.
Всичко обаче се промени в 39-ата минута, когато реферът Марко Фритц реши да изгони директно Юнг за грубо влизане в краката на Коман.
Оставащите минути до края на полувремето се изиграха пред и в наказателното поле на домакините, но без резултат.
Търпението на Хайнкес се изчерпа още тук и на почивката той извади Хамес за сметка на Мюлер. И германският нападател веднага се отплати за доверието, след като в 52-ата минута подаде към Толисо за откриващото попадение. След само още три минути обаче германският национал трябваше да напусне заради травма.
Иначе в ответната атака след гола вратарят на Байерн Свен Улрайх направи отлично спасяване на коварен удар на Аарон Хънт. Това обаче се оказа единствената опасност, която "Шпортферайн" успя да създаде за дълъг период от срещата.
Байерн вече с лекота контролираше играта, а домакините - независимо че изоставаха в резултата - се бранеха с всичките си футболисти в своята половина. Шампионите се опитваха да пробият блока с центрирания към Роберт Левандовски или далечни изстрели. При един такъв шут извън наказателното поле Тиаго нацели страничната греда.
След това Лева имаше добра възможност, а удар на Матс Хумелс с глава мина на сантиметри от целта.
В 82-ата Ариен Робен успя да се озове сам срещу вратаря, но Кристиан Матения се намеси и отрази. След последвалия корнер Толисо също удари греда.
Домакините вече бяха зарязали отбранителната си тактика в търсене на изравнителното попадение, но това само улесняваше Байерн. Коман, който се превръща в основен играч, сновеше по лявото крило и така в 84-ата минута направи всичко по силите си, но неговите съотборници в наказателното поле провалиха всичко.
21 Хамбургер ШФ - Байерн (Мюнхен) 0:1
До края последваха големи пропуски на Робен и Левандовски.
За Байерн предстоят поредица от тежки изпитания. През идната седмица на два пъти техен съперник ще бъде РБ (Лайпциг) - веднъж за Купата на Германия и веднъж в първенството. След това идва гостуване на Селтик в Шампионската лига, последваното от такова на Борусия (Дортмунд).
За Хамбургер ситуацията не е по-различна от последните сезони. Отборът има 6 загуби от 9 мача в Бундеслигата и изглежда, че пак ще се бори да не изпадне.
МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти