Това е фаворитът за нов нападател на Байерн

Това е фаворитът за нов нападател на Байерн

Нападателят на Хофенхайм Сандро Вагнер е взел решение да напусне клуба по време на зимната пауза. 29-годишният голмайстор се надява да се завърне в Байерн (Мюнхен). Той е юноша на баварците, но записа само 8 мача и 1 гол за първия тим, преди да премине в Дуисбург през 2008 година. Следващите стъпки в кариерата му бяха Вердер (Бремен), Кайзерслаутерн, Херта (Берлин) и Дармщат 98. От 2016 година таранът е собственост на Хофе, а със силните си изяви стигна и до националния отбор.

По информация на Bild Вагнер вече е съобщил на ръководството на Хофенхайм за намеренията си. Въпреки че през лятото поднови договора си до 2020 година, сега той вижда шанс да се докаже в Байерн и не иска да го пропуска. Ако сделката се осъществи, тя ще е на стойност около 10 млн. евро.

Не е тайна, че в Мюнхен искат да привлекат централен нападател, за да свалят част от тежестта върху Роберт Левандовски. Самият поляк също призна, че би се радвал, ако има кой да го замества понякога, за остане свеж до края на сезона. Медиите свързват с евентуален трансфер на “Алианц Арена” няколко футболисти, сред които и Оливие Жиру от Арсенал, но привличането на Вагнер изглежда по-лесно осъществимо.
Снощи Вагнер присъства в залата по време на домакинството на баскетболния Байерн на Галатасарай в турнира Юрокъп. Баварците се наложиха с 86:78, а Сандро беше в компанията на Хавиер Мартинес, Йошуа Кимих и легендата Мирослав Клозе.
През настоящата кампания Сандро Вагнер има общо 6 гола във всички турнири за Хофенхайм.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти