Волфсбург най-сетне излезе от омагьосания кръг на равенствата (видео)

Волфсбург най-сетне излезе от омагьосания кръг на равенствата (видео)

Отборът на Волфсбург най-после сложи край на серията си от 7 поредни равенства в Бундеслигата и зарадва феновете си с победа. “Вълците” надделяха у дома с 3:1 над Фрайбург в мач от 12-ия кръг на германското първенство. По този начин Волфсбург събра 14 точки, като това бе едва втората победа за тима през сезона и “вълците” заемат 12-о място в класирането. Фрайбург е 16-и с 8 точки, като остава със само една победа дотук, постигната на 1 октомври срещу гостувалия Хофенхайм (3:2).

Яник Герхарт изведе домакините напред в резултата още в 3-ата минута, не и без известна доза късмет, но също и след разочароваща игра на бранителите на гостите. В 29-ата минута Юнус Мали получи топката в наказателното поле на Фрайбург и с лекота направи резултата на “Фолксваген Арена” 2:0.

През втората част гостите върнаха едно попадение чрез Бартош Капустка, който бе точен в 68-ата минута, но само две минути по-късно Мали охлади ентусиазма в редиците на Фрайбург с гол за 3:1. Голяма заслуга за последното попадение в двубоя имаше и Яник Герхарт, който отлично проби отдясно и намери свободния в наказателното поле Мали, а той необезпокояван реализира втория си гол в срещата.

СТАТИСТИКА НА МАЧА


МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички