Лайпциг поднесе своя коледен подарък на Байерн (видео)

Лайпциг поднесе своя коледен подарък на Байерн (видео)

Сребърният медалист РБ (Лайпциг) направи ранен коледен подарък на Байерн (Мюнхен), завършвайки 2:2 срещу Байер (Леверкузен) в двубой от 12-ия кръг на Бундеслигата. Така шампионите, които са на върха, се отдалечиха на цели 6 точки пред "червените бикове", след като нямаха проблеми срещу Аугсбург (3:0). Тимът от Източна Германия допусна изравнително попадение в момент, в който беше с човек повече, а и като цяло не заслужаваше да спечели.

Тимо Вернер вкара от дузпа в 13-ата минута и Разенбалшпорт се радваше на предимство в резултата, но не успя да го задържи до почивката. Минута преди нея Леон Бейли изравни. Гостите обаче оспорваха, защото атаката за "аспирините" тръгна от спорно положение, при което Чарлес Арангис влезе остро в краката на Наби Кейта. Съдията не маркира нарушение, а след това и не спря играта, за да се окаже помощ на лежащия на земята халф на Лайпциг. От това се възползваха домакините, които изравниха.

РБ получи предимството да е с човек повече от 52-ата минута, когато влезлият като смяна малко преди това Бенямин Хенрихс спря с ръка влизащата топка и получи червен картон. Този път Емил Форшберг застана зад бялата точка и също не сгреши.
След това обаче гостите не успяха да се възползват от превъзходството си и бяха наказани от атрактивен удар на Кевин Фоланд в 74-ата минута.
И докато Лайпциг със сигурност ще задържи второто си място и след изиграването на останалите двубои от кръга, то Леверкузен е едва девети, след като не е спечелил 8 от всичките си 12 мача до момента.
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти