Рефер в Бундеслигата се разкая за гаф

Рефер в Бундеслигата се разкая за гаф

Лично реферът Феликс Брих призна, че е сбъркал при решението си да отсъди дузпа в полза на Майнц 05 по време на днешния двубой срещу Кьолн в Бундеслигата. В 43-ата минута съдията посочи бялата точка, след като реши, че Пабло де Бласис е бил фаулиран от Константин Рауш. С последвалия гол, дело на Даниел Брозински, домакините стигнаха до успеха с 1:0.

ВИЖТЕ ТУК ВИДЕО ОТ СПОРНИЯ МОМЕНТ


Брих разкри, че е бил заблуден и от колегите си от екипа "Видеоасистент рефер", които също не са забелязали симулацията на футболиста на Майнц 05, независимо че имаха възможността да изгледат повторения от няколко камери. "На терена ми се видя, че това е нарушение - обясни Брих пред Sky. - Колегите също ме увериха, че имало контакт в областта на коляното".

След срещата обаче арбитърът проверил повторенията и отчита, че е взел грешното решение.
"Чиста симулация и жълт картон - коментира Рауш. - Няма две мнения! Де Бласис стоеше между мен и Фредерик Сьоренсен и сам падна".
Съдийският анализатор на Sky Маркус Мерк също определи казуса като "кристална симулация".
Иначе Феликс Брих беше реферът, който през есента на 2013 г. зачете т.нар. "Гол-фантом" на Щефан Кийслинг. Тогава арбитърът призна попадение на нападателя на Байер (Леверкузен), независимо че топката мина от външната страна.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти