Кьолн излъга Арсенал и остава в играта (видео)

Кьолн излъга Арсенал и остава в играта (видео)

Отборът на Кьолн излъга с 1:0 като домакин Арсенал в мач от Група "H" на Лига Европа. Поражението не е фатално за "топчиите", които не само остават лидери в класирането в групата, но са и с гарантирано първо място със своите 10 точки. За "козлите" победата бе много важна и те вече са с равни точки с Цървена звезда (по 6). С 4 точки на последното място в групата е БАТЕ Борисов, след като тази вечер тимът от Беларус завърши 0:0 у дома със сръбския гранд. Попадението, с което Кьолн спечели днес, бе дело на Сехру Гираси в 62-ата минута от дузпа.



Джон Кордоба принуди стража на Арсенал Давид Оспина да прави спасяване с далечен удар в началото на мача, но като цяло играчите на Арсен Венгер бяха по-активният отбор в днешната среща.

В 30-ата минута Франсис Коклен бе много близо до това да изведе Арсенал напред в резултата. Халфът се включи в атака на гостите и отправи много хубав изстрел, но топката се отби от десния страничен стълб на вратата на направилия силен мач за домакините Тимо Хорн.



Малко след това Дани Уелбек застраши вратата на “козлите” с фалцов удар, който мина недалеч от целта.

Четвърт час след почивката Сехру Гираси пропусна добър шанс за гол за Кьолн, стреляйки твърде слабо, с което не затрудни Оспина.

Само две минути по-късно обаче именно Гираси даде преднина на германците в резултата с безкомпромисно изпълнена дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Матийо Дебюши срещу самия Гираси.



Играчите на Арсен Венгер опитаха мигновено да върнат гола, но това не се получи. В 76-ата минута Оливие Жиру се измъкна от отбраната на Кьолн, но миг забавяне му попречи да изиграе ситуацията максимално добре.

В заключителните минути Хорн направи всичко възможно, зад а попречи със спасяванията си на играчите на Арсенал да стигнат поне до равенство и Кьолн се поздрави с важна победа.

Лошите новини за “козлите” от тази вечер са свързани с травмите на Доминик Марох, който бе принудително сменен от Константин Рауш още през първото полувреме, а в края на двубоя Тимо Хорн контузи неволно контузи съотборника си Янес Корн.

КЬОЛН - АРСЕНАЛ 1:0
1:0 Гираси (62-д)

МИНУТА ПО МИНУТА

БАТЕ БОРИСОВ - ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА 0:0

МИНУТА ПО МИНУТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички