Борусия (Д) се похвали с трансфер за над 20 млн. евро (видео)

Борусия (Д) се похвали с трансфер за над 20 млн. евро (видео)

Борусия (Дортмунд) финализира трансфера на Мануел Аканджи и от днес той вече е футболист на германския клуб. 22-годишният национал на Швейцария идва от Базел с договор до 2022 г. Предполага се, че вестфалци ще платят 21,5 млн. евро.

Аканджи играе като централен защитник и беше сред набелязаните и от Юрген Клоп. След като обаче Ливърпул взе Вирджи ван Дайк, пътят беше разчистен за Борусия.

“Мануел беше цел на няколко от топ клубовете на Европа и сме щастливи, че избра нас - заяви спортният директор на Дортмунд Михаел Цорк. - Той вече се доказа както в националния тим, така и в Шампионската лига и в него виждаме огромен потенциал за развитие.”

Аканджи е син на нигериец и швейцарка. Той започва кариерата си във вторoдивизионния Винтертур, а през 2015 година преминава в Базел. Година по-късно получава тежка контузия и пропуска участието на тима в групите на Шампионската лига, където Базел завърши последен в компанията на Арсенал, Пари Сен Жермен и Лудогорец. След като се възстановява, защитникът бързо печели титулярно място при новия треньор Рафаел Вики и е избран за откритие на сезона в швейцарската Супер лига. По време на награждаването той заявява, че голямата му мечта е един ден да облече екипа на Манчестър Юнайтед.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти