Айнтрахт отмъсти на Волфсбург

Айнтрахт отмъсти на Волфсбург

Футболистите на Айнтрахт (Франкфурт) отмъстиха на Волфсбург за домакинската загуба по-рано през сезона и на свой ред спечелиха като гости. “Орлите” победиха с 3:1 на “Фолксваген Арена” и затвърдиха тенденцията да се представят далеч по-успешно, когато не играят на собствен терен.

Това бе шеста победа в десет мача навън зa играчите на Нико Ковач, докато у дома те са взимали три точки само в два случая през сезона. Тимът от финансовата столица на Европа се намира в серия от четири поредни мача без поражение.

Френският нападател на Айнтрахт Себастиен Алер откри резултата в 18-ата минута с осмия си гол за сезона. Бившият таран на холандския Утрехт майсторски се освободи от защитник в наказателното поле със завъртане, а след това отбеляза с неспасяем удар под гредата за 1:0.

По-малко от пет минути след това авансът на Франкфурт бе удвоен - Тимъти Чандлър прати топката в опразнената от Коен Кастеелс врата след прекрасна асистенция на Мариус Волф, който подаде и за първото попадение.

Максимилиан Арнолд върна надеждите на “вълците” в средата на второто полувреме, когато реализира майсторски от фаул. Младият халф изпълни като по учебник пряк свободен удар от границата на наказателното поле в 66-ата минута, оставяйки Лукас Храдецки на място - 2:1. Само минута по-късно обаче домакинтие останаха с десет души, след като Нани Димата бе изгонен с втори жълт картон.

Резервата Лука Йович окончателно подпечата победата на Айнтрахт в 85-ата минута, когато оползотвори хубав пас на Алер и реализира по-малко от десет минути след влизането си в игра - 3:1.

След днешната победа Айнтрахт е на седма позиция, като има 30 точки, с колкото разполагат и петия и шестия в подреждането - големите съперници Борусия (Дортмунд) и Шалке 04. Волфсбург от своя страна е на тринадесето място с 20 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

ПРОГРАМА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички