Фрайбург нацели РБ (Лайпциг) по слабото място (видео)

Фрайбург нацели РБ (Лайпциг) по слабото място (видео)

Подгласникът на Байерн (Мюнхен) от миналия сезон РБ (Лайпциг) загуби второто си място във временното класиране на Бундеслигата, след като допусна обрат от 1:0 до 1:2 при визитата си на най-далечния си съперник - Фрайбург, в двубой от 19-ия кръг. По този начин бившият участник в Шампионската лига вече е със само една победа в последните си шест срещи за първенство.

Тимът от Източна Германия отново стана жертва на своята слабост - попадения от статични положения. И двата гола на Фрайбург - дошли в рамките на четири минути и реализирани от Яник Хаберер (72’) и Робин Кох (76’) - дойдоха след центрирания от корнер. Така вече осем от последните девет допуснати от Разенбалшпорт гола в Бундеслигата са след статични изпълнения.

Тимо Вернер беше дал преднина на Лайпциг в 65-ата минута след красиво отиграване. Днес германският национал играеше на крилото, а в халфовата линия го нямаше Наби Кейта, който изтърпя наказание.

Фрайбург пък се радва на поредица от седем мача без поражение в елита и постепенно се изкачва в класирането.

Двубоят на "Шварцвалд Щадион" беше този, който националният селекционер Йоахим Льов избра да гледа на живо днес.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

ПРОГРАМА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти