Шампион от Рио се изложи с левашки голове

Шампион от Рио се изложи с левашки голове

Първа победа от седем мача даде глътка въздух на Майнц 05 в очертаващата се борба за оцеляване в Бундеслигата. Отборът надви Щутгарт с 3:2 у дома и се изравни с въпросния съперник, като под тях остават единствено Вердер (Бремен), Хамбургер ШФ и Кьолн.

Главен герой на “Опел Арена” беше вратарят на гостите Рон-Роберт Цийлер, който допусна два от най-леките голове в кариерата си. Световният шампион от Бразилия позволи на Йошинори Муто да изравни за 1:1 в добавеното време на първата част, след като не успя да улови на вид лека топка. Така беше загубен авансът от гола на Щутгарт в 19-ата минута, дошъл след карамбол и в крайна сметка записан на името на Холгер Бадщубер.

 

В 54-ата Цийлер направи по-трудното в ситуация едно на едно с Муто, спасявайки първия му шут, но при добавката японецът нямаше как да сгреши - 2:1.

Тук някъде се контузи и Марио Гомес, което още повече свали гарда на “швабите”.

В 64-ата минута Цийлер поднесе втория си подарък, от който този път се възползва Герит Холтман - 3:1.

Едва в края Даниел Гинчек съкрати изоставането на Щутгарт, но за повече нямаше време.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

ПРОГРАМА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти