Ребич реши ребуса "Майнц" за Франкфурт

Ребич реши ребуса "Майнц" за Франкфурт

Айнтрахт (Франкфурт) продължава борбата за челните места в Бундеслигата на пълни обороти. “Орлите” продължиха традицията, която сами създадоха този сезон - да не допускат поредни загуби в Бундеслигата, печелейки домакинството си на Майнц 05 с 3:0.

Футболистите на Нико Ковач винаги печелят следващия мач за първенство, след като са загубили предходния, а срещу съперниците си от бреговете на река Рейн направиха това седми път в рамките на настоящата кампания.

Кевин-Принс Боатенг откри резултата след малко повече от пет минути футбол на “Комерцбанк Арена”. Ганайският национал засече с хубав удар центриране на далечната греда, но за попадението вина носи и вратаря на гостите Флориан Мюлер, който не реагира добре - 1:0 в 6-ата минута. Лука Йович, който замести в титулярния състав неубедителния в последно време Себастиен Алер, удвои в 23-ата минута, когато Анте Ребич се откъсна зад защитата на ръба на засадата и подаде вдясно към Йович, за когото остана по-лесната задача - да вкара от вратарското поле за 2:0. Реално точно Ребич сложи край на какъвто и да е спор в днешния мач и вкара третия гол с добър шут по земя в долния десен ъгъл на Мюлер за 3:0 в 41-ата минута.

Айнтрахт вкара три гола в едно полувреме в професионален мач срещу Майнц за първи път в клубната история. Боатенг пък затвърди тенденцията, че отборът му не губи в Бундеслигата, когато той вкарва гол.

Франкфурт е на четвърто място в класирането с 45 точки, но и мач повече от преследвачите си Байер (Леверкузен) и РБ (Лайпциг). Майнц 05 е на шестандесета позиция с точно 20 точки по-малко - 25.

СТАТИСТИКА

МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти