Партито в Мюнхен се отлага заради автогол и спасена дузпа (видео)

Партито в Мюнхен се отлага заради автогол и спасена дузпа (видео)

Байерн (Мюнхен) няма да може да триумфира с титлата в Германия още този уикенд, тъй като не се изпълни условието Шалке 04 да не спечели своя мач срещу Волфсбург. “Кралскосините” измъкнаха драматичен успех с 1:0 като гости на Волфсбург, с което тимът на Юп Хайнкес няма как да си гарантира трофея дори да се наложи над РБ (Лайпциг) в неделя вечер.

Петият пореден успех за Шалке дойде след автогол на Робин Кнохе четири минути преди края на срещата. А десет по-рано вратарят на гостите Ралф Феерман спаси дузпа, изпълнена от Паул Верхаах.

Освен всичко “миньорите” си гарантират втората позиция във временното класиране и след този 27-и кръг, защото третият Борусия (Дортмунд) е на 4 пункта.

Мачът във Волфсбург можеше да завърши и в полза на домакините, но шансът в крайна сметка се усмихна на отбора от Гелзенкирхен. Това не е добре за “вълците”, защото те остават на 15-а позиция с равен брой точки с 16-ия Майнц 05, който на този етап би отишъл на бараж.

През първото полувреме вратарят на Волфсбург Коен Кастеелс като по чудо спаси шут от упор на Матия Настасич.

Атаките се редяха и пред двете врати, но пропуските взеха връх.

Футболистите на Доменико Тедеско имаха късмет, че съдията Бенямин Кортус показа снизходителност при две ситуации, в които спокойно можеше да извади червени картони на Леон Горетцка и Пабло Инсуа за груби нарушения. И в двата случая потърпевш беше Максимилиан Арнолд.

Пропуснатият наказателен изстрел и последвалият гол за Шалке не бяха всичко до края, защото в заключителните минути домакините нападаха яростно, но в добавеното време Нани Димата пропусна да изравни само от няколко метра.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички