Германските клубове гласуваха против реформата на инвеститорите

Германските клубове гласуваха против реформата на инвеститорите

Всички 36 клуба от Първа и Втора Бундеслига на Германия гласуваха против реформите, които да позволят на инвеститорите да придобият даден отбор. Правилото е уникално за футбола в страната и гласи, че клубовете трябва да притежават мнозинство при управлението.

Клубовете се съгласиха да проведат широк дебат относно инвестициите в германския клубен футбол, като запазиха принципа 50+1 процента.

Главният изпълнителен директор на Санкт Паули Андреас Ретиг заяви, че това е "важен сигнал" за германския футбол. "Всеки, който обича футбола е добре приветства това решение", каза той.
Президентът на германската футболна лига Ричард Раубал заяви: "Правилото 50+1 е един от принципите, който направи германския футбол силен и закотвен в обществото. Необходимо е обаче основно разискване и това ще се случи, добави той.

Изключения от правилото се допускат, когато физически лица или компании са подкрепили клуб със значителни суми за най-малко 20 години, като например в Байер Леверкузен (компания за химическа промишленост "Байер"), Волфсбург (производител на автомобили "Фолксваген") и Хофенхайм (SAP).

По-голямата част от клубовете гласуваха в полза на системата за видео наблюдение в Бундеслигата.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти