“Футболния Бог” дочака първия си трофей

“Футболния Бог” дочака първия си трофей

Легендарният нападател на Айнтрахт (Франкфурт) Александер Майер най-сетне спечели първия трофей в кариерата си. 35-годишният ветеран играе за “орлите” от 2004 година насам и е сред най-големите любимци на феновете на клуба, които преди доста време го обявиха за “Футболния Бог”, а през уикенда спечели Купата на Германия.

Бъдещето на Майер е неясно, защото през сезон 2017/2018 той записа едва един мач за Айнтрахт, бивайки преследван от здравословни проблеми, а договорът му с клуба изтича в края на сезона. Трите минути, които той получи срещу бившия си отбор Хамбургер в 33-ия кръг на Бундеслигата се оказаха напълно достатъчни за първия му и единствен гол в кампания, който бе под №137 за него като футболист на Франкфурт.

До момента Майер бе стигал до второ място за Купата на Германия, отново с Айнтрахт, но през сезон 2005/2006, както и до второ място във Втора Бундеслига през сезон 2011/2012, когато Франкфурт спечели промоция за елита.

196-сантиметровият атакуващ футболист има два голмайсторски приза във визитката си - на Втора Бундеслига от сезон 2011/2012 със 17 гола и на немския елит с 19 гола през сезон 2014/2015.

Майер е девети по изиграни мачове за Айнтрахт с 379 и трети по вкарани голове със 137, поделяйки позицията с Юрген Грабовски. Ако остана на “Комерцбанк Арена” и през есента, Алекс може да се утвърди еднолично на третото място при голмайсторите.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички