Шалке 04 прескочи лесно първия кръг за Купата на Германия

Шалке 04 прескочи лесно първия кръг за Купата на Германия

Отборът на Шалке 04 прескочи сравнително лесно първия кръг в турнира за Купата на Германия. “Кралскосините” спечелиха с 2:0 гостуването си на аматьорския Швайнфурт и се класираха за следващата фаза. Гостите от Гелзенкирхем бяха видимо по-добрия отбор и създадоха повече голови положения от своя съперник, като можеха да спечелят и по-убедително.

Резултатът в мача бе открит в 23-ата минута. Тогава Амине Харит бе спънат в наказателното поле от Месингшлагер и съдията посочи бялата точка, а Набил Бенталеб реализира наказателния удар за 0:1.

В 75-ата минута гостите удвоиха преднината си. При едно центриране от корнер Матия Настасич стреля с глава, кълбото рикошира в защитник на Швайнфурт и изненада вратаря, за да се озове за втори път зад голлинията за 0:2.

В другите мачове от петъчната вечер Веен елиминира Санкт Паули с 3:2 след продължения, а Дармщад измъкна минимален успех с 1:0 над Магдебург и също се класира за втория кръг на турнира.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти