Германия прегази Русия за едно полувреме (видео)

Германия прегази Русия за едно полувреме (видео)

Германия срази Русия с 3:0 в контрола, играна в Лайпциг. Льорой Сане, който остана извън състава за Мондиал 2018, отбеляза дебютния си гол за Бундестима, а още до почивката Никлас Зюле и Серж Гнабри нокаутираха руснаците. През втората част домакините подходиха лежерно и пропуснаха да запишат още по-изразителен успех.

Йоахим Льов заложи на върха на атаката на любимеца на местните фенове Тимо Вернер. По фланговете нападаха Сане и Серж Гнабри, а в средата на терена действаха Йошуа Кимих и Кай Хавертц. Матс Хюмелс, Леон Горетцка, Томас Мюлер и Марко Ройс останаха сред резервите.

Дебют за Русия направи натурализирният бразилец Ари, а в състава на Станислав Черчесов присъстваха двама футболисти, които преди това са играли за Германия - Константин Рауш и Роман Нойщедтер. Капитанската лента пък бе поверена на автора на първия гол на Мондиал 2018 - Юрий Газинский.

Макар и неофициален, мачът беше важен за Бундестима, който спечели само веднъж в 4 срещи след провала на световните финали. Домакините бързо стигнаха до гол, а негов автор стана намиращият се в блестяща форма Сане. Крилото на Манчестър Сити получи пас в малкото наказателно поле от Гнабри и с лекота преодоля Андрей Луньов.

Германците играеха с настроение и на висока скорост, а за гостите беше трудно да са равностойни. Въпреки това, в 16-ата минута Алексей Ионов беше фаулиран пред пеналта и Рауш получи чудесна възможност да обстрелва Мануел Нойер, но прати топката доста над вратата.

Втория гол за за Германия заби Зюле - негов първи с екипа на националния тим. Кумих центрира от корнер, Антонио Рюдигер свали топката с глава към Зюле и защитникът на Байерн (Мюнхен) имаше достатъчно време да се прицели и да опъне мрежата. Малко по-рано Сане пропусна от чиста позиция с глава. 

До почивката руснаците допуснаха още едно попадение. В 40-ата минута Хавертц изведе Гнабри зад защитата и за него не бе проблем да разстреля Луньов. 

Изненадващо, Черчесов не направи нито една смяна на полувремето, а Сборная изглеждаше малко по-добре през втората част. В 48-ата минута Далер Кузяев пропусна да върне един гол, но това беше и най-опасната ситуация пред вратата на домакините. Германците определено намалиха темпото и нямаха желание да унижават съперника с по-стряскащ резултат. 

В края почти през минута имаше смени и играта се накъса още повече. Реферът даде цели 4 минути добавено време, но в тях не се случи нищо интересно. 

И за двата тима това беше последна контрола преди края на кампанията в груповата фаза на Лигата на нациите. Бундестимът приема Холандия на 19 ноември, а Сборная гостува на Швеция ден по-късно.

ГЕРМАНИЯ - РУСИЯ 3:0 (3:0)
1:0 Л. Сане (8)
2:0 Н. Зюле (25)
3:0 С. Гнабри (40)

МИНУТА ПО МИНУТА!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички