Байерн единствен не вкара гол, но пък спечели купа

Байерн единствен не вкара гол, но пък спечели купа

Седмица преди подновяването на надпреварата в Бундеслигата Байерн (Мюнхен) спечели турнира Telekom Cup в Дюселдорф. Във финала шампионите надвиха Борусия (Мьонхенгладбах) с 4:2 след изпълнение на дузпи. В редовното време двата тима не си вкараха голове.

По-рано през деня на полуфиналите баварците надиграха домакините от Фортуна - също след наказателни удари и също след 0:0 преди това, а Гладбах се справи с Херта (Берлин) с 1:0. Мачовете продължаваха само по 45 минути, а при равенство директно се преминаваше към дузпи. В битката за трето място Фортуна срази Херта с 3:1. Любопитното е, че Байерн единствен не реализира нито един гол в редовното време, но взе купата.

Във финала дебют за Байерн записа 18-годишното попълнение от Ванкувър Уайткепс Алфонсо Дейвис, който действа като флангови нападател. Играчите на Нико Ковач имаха много повече шансове, но вратарят на Борусия Моритц Николас спаси всичко. При дузпите двама от Гладбах не успяха да преодолеят Свен Улрайх, а Сандро Вагнер единствен се провали от тима на шампионите. Матс Хумелс заби победния гол с “Паненка”.

Байерн гостува на Хофенхайм на 18 януари в първия мач от втория полусезон.

БАЙЕРН - БОРУСИЯ (М) 4:2 след дузпи (0:0 в ред. време)

БАЙЕРН: 

Улрайх, Рафиня, Боатенг, Хумелс, Лунгвитц, Тиаго, Санчес, Дейвис, Хамес, Чеон, Вагнер

БОРУСИЯ (М):

Николас, Байер, Щробъл, Янтчке, Поулсен, Бенес, Kюзанс, Нойхаус, Херман, Траоре, Дърмич

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти