Наставникът на Шалке за Сити: Добър си в нещо, но си уязвим в друго

Наставникът на Шалке за Сити: Добър си в нещо, но си уязвим в друго

Шалке 04 е с минимални шансове срещу Манчестър Сити според букмейкърите, но треньорът Доменико Тедеско не вижда никакъв проблем в това. В сряда двата тима стартират битката си за място на 1/4-финалите в Шампионската лига, като първият мач е в Гелзенкирхен.

“Манчестър Сити е изключителен навсякъде по терена. Всеки футболист знае какво правят другите. Особено са силни на позицията на №8. Но все пак, ако се справяш много добре в нещо, то си уязвим в нещо друго. Всеки отбор плаща тази цена”, заяви Тедеско на официалната си пресконференция.

“Миньорите” са 14-и в Бундеслигата, докато английският шампион е лидер в своето първенство. “Разбира се, че не сме фаворити, но е логично да имаме някакъв шанс - продължи 33-годишният наставник. - Няма друго такова усещане като да се изправиш срещи един от най-добрите отбори в света и то във фазата на преките елиминации в ШЛ. Потрудихме се здраво, за да можем да стигнем до такъв мач. Горим от желание да излезем на терена. Сити е много класен съперник, но и ние трябва да сме на висота. Дължим го както на самите нас, така и на феновете ни. Самият аз съм нервен, но това е така даже и преди контролите - това е част от работата ми. Бих казал, че съм повече развълнуван.”

Тедеско обяви, че на вратата ще застане капитанът Ралф Феерман, независимо че в началото на полусезона той го беше направил резерва на младока Александер Нюбел, който е сравняван с Мануел Нойер.

Срещата на “Фелтинс Арена” в сряда започва в 22:00 часа.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички