В Борусия (Дортмунд) са набелязали германско трио

В Борусия (Дортмунд) са набелязали германско трио

Отборът на Борусия (Дортмунд) иска да се подсили с трима германски играчи от Бундеслигата, твърди “Билд”. Става въпрос за нападателя на РБ (Лайпциг) Тимо Вернер, халфа на Вердер Максимилиан Егещайн и левия бек на Аугсбург Филип Макс.

Още миналия месец вестникът съобщи за интерес на Дортмунд към Вернер, за когото се смята, че е желан и от Байерн (Мюнхен). Според изданието обаче баварците са се отказали от негов трансфер и са се преориентирали към голмайстора на Айнтрахт Франкфурт Лука Йович. Договорът на 22-годишния Вернер с настоящия му отбор изтича в края на следващия сезон и засега няма индикации за негово подновяване. Това може да принуди Лайпциг да го продаде през лятото, като се предполага, че от клуба са готови да го сторят за около 60 млн. евро.

Контрактът на 22-годишния Егещайн с Вердер също е до юни 2020 г., като е гласен за заместник на Юлиан Вайгъл, в случай че напусне Дортмунд през лятото. При 25-годишния Филип Макс ситуацията е по-различна, тъй като наскоро той преподписа с Аугсбург до 2022 г. Ако не успеят да го привлекат, лидерите в Бундеслигата ще се насочат към Роджерио от Ювентус, който в момента играе в Сасуоло под наем.

От “Билд” акцентират, че единственият германец сред титулярите на Борусия е капитанът на тима Марко Ройс.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти