Волфсбург привлече национал на Швейцария

Волфсбург привлече национал на Швейцария

Волфсбург обяви привличането на Кевин Мбабу, който в последните близо три сезона е част от Йънг Бойс (Берн). Десният бек, който има опит и в първенствата на Англия и Шотландия, подписа договор за срок от четири години с отбора на “вълците”. 24-годишният футболист е национал на Швейцария, а освен за Йънг Бойс е играл още за Сервет (Женева), Нюкасъл и Рейнджърс.


Основната позиция на Мбабу е като десен защитник, но при необходимост може да играе още в центъра на отбраната, както и като ляв бек. Очаква се Йънг Бойс да прибере сериозна печалба от този трансфер, защото през 2017 година закупи Кевин за едва 120 000 евро от Нюкасъл, а в момента пазарната му цена е около 10 милиона евро.

Мбабу има 28 мача и един гол във всички турнири за шампионите на Швейцария от началото на сезона. През 2018 година дебютира за националния отбор на страната и досега е записал 4 мача за представителния тим, като преди това последователно извървява пътя през всички гарнитури при подрастващите.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти