Новият нападател на Байерн пристига веднага

Новият нападател на Байерн пристига веднага

19-годишният нападател Ян-Фиете Арп призна, че напуска Хамбургер ШФ и още сега ще премине в Байерн (Мюнхен). Той беше откупен от шампионите по-рано през сезона, но имаше вероятност да се присъедини към тях чак през лятото на 2020 г.

"Обсъдихме ситуацията с клуба и взехме това решение. Ще напусна през лятото. Тази промяна ще ми се отрази добре. Само на 19 години съм и последните два шампионата бяха доста трудни за мен", коментира младият талант.

Юношеският национал на Германия игра рядко за Хамбургер ШФ във Втора дивизия този сезон. Арп се разписа при успеха с 3:0 в полза на отбора от Хамбург срещу Дуисбург вчера, показвайки силни емоции след реализиране на попадението.


"Няма нищо по-добро от това да вкарам гол и да спечелим при сбогуването ми. След попадението емоциите ми избухнаха. Всичко беше пазено доста дълго време", каза още тийнейджърът.

Хамбургер ШФ обаче завърши на четвърто място в класирането и не успя да стигне до бараж за промоция.

Младият нападател ще струва на баварците около три милиона евро. Досега мюнхенци са потвърдили още сделките за Бенжамен Павар от Щутгарт (35 млн. евро) и Люка Ернандес от Атлетико Мадрид (80 млн. евро).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти