В Дортмунд очакват сериозен сблъсък между Юнайтед и Сити за Санчо

В Дортмунд очакват сериозен сблъсък между Юнайтед и Сити за Санчо

Трансферният прозорец в Англия затвори само преди десетина дни, но пресата вече очаква нови битки на пазара през следващото лято. Едно от очакваните горещи имена най-вероятно ще бъде това на Джейдън Санчо.

Само преди дни изпълнителният директор на Борусия Дортмунд призна, че още тази пролет германския тим е получил сериозно запитване за крилото, което обаче е било категорично отхвърлено. Той все пак призна, че с играчите от този тип нещата се преценяват всяко лято и не е изключено догодина ситуацията да е различна.

Най-голям интерес към играча се смята, че има Манчестър Юнайтед, но родния клуб на таланта Манчестър Сити също следи ситуацията отблизо. "Дейли Мейл" твърди на днешните си страници, че от "червените дяволи" вече са взели сериозен аванс в желанието си да привлекат играча и от сега подготвят оферта от 100 милиона паунда, която би трябвало да бъде достатъчна, за да доведе съвсем скоро дебютиралия и за националния тим играч на "Олд Трафорд".

Препъни камък в тази стратегия обаче може да се окаже клауза в договора между градския съперник Сити и германците при трансфера на играча през 2017-а, която позволява английският тим да бъде осведомен за всяка приета оферта и възможност тя да бъде изравнена от гражданите.

 

В тази ситуация би могъл да допринесе и Байерн Мюнхен, който през това лято открито демонстрираше желанието си да привлече Лирой Сане от Сити и само тежката контузия, която играча получи, постави на пауза желанията на баварците. Интереса на мюнхенци обаче се очаква да бъде подновен догодина и евентуална сделка ще постави Джосеп Гуардиола в нужда да бъде привлечен нов флангови футболист.

Санчо започна по отличен начин кампанията и отбеляза попадение при победата на неговия тим срещу Байерн с 2:0 за Суперкупата на Германия.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти