Мьонхенгладбах и Шалке се неутрализираха (видео)

Мьонхенгладбах и Шалке се неутрализираха (видео)
Борусия (Мьонхенгладбах) и Шалке 04 не успяха да си вкарат голове в среща от първия кръг на Бундеслигата. Домакините имаха повечето опасни положения, но така и не успяха да реализират нито едно от тях.


В 55-ата минута Аласан Плеа излезе сам срещу вратаря, но стреля в гредата. От сходна ситуация в 81-вата той пропусна още веднъж, като този път Александер Нюбел спаси. “Миньорите” също поглеждаха към вратата на съперника и при малко повече шанс Бенжамен Стамбули можеше да се разпише в 78-ата минута.

Мачът на “Борусия Парк” беше дебютен в елита и за двамата наставници. Марко Розе застана начело на Борусия това лято на мястото на Дитер Хекинг, а Дейвид Вагнер се нагърби със задачата да вкара Шалке в пътя след слабия минал сезон.

Розе заложи на трима типични нападатели в лицето на Аласан Плеа и новите попълнения Маркус Тюрам и Брийл Емболо, който дойде точно от клуба от Гелзенкирхен. Вагнер пък заложи на двама нови футболисти - Джонджо Кени и Бенито Раман, а шанс получиха позабравените Оскар Маскарей и Амин Арит.

Първото полувреме беше равностойно, а след почивката Гладбах превъзхождаше с една идея, но до попадения не се стигна.

В следващия кръг Шалке го очаква тежко домакинство срещу шампиона Байерн (Мюнхен), а Борусия ще пътува до Майнц.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти