Шалке 04 върна спомените от най-силните си години

Шалке 04 върна спомените от най-силните си години
Шалке 04 изигра един от най-силните си мачове през последните години и разкъса Падерборн 07 с 5:1 като гост в последната среща от четвъртия кръг в Бундеслигата. “Кралскосините” първи допуснаха гол, но след това отговориха подобаващо за втората си победа от началото на сезона.

Каули реализира за новаците в 8-ата минута след хубав изстрел с глава. След това “миньорите” постепенно се съвзеха и наложиха превъзходството си. В 33-ата Салиф Сане надскочи цялата защита на домакините и наказа вратаря, който не прецени добре с позиционирането си - 1:1.

Падерборн имаше “златен” шанс отново да излезе напред секунди преди почивката, когато Свен Михел пропусна сам срещу вратаря.

След антракта обаче Шалке не остави съмнение в превъзходството си. Суат Сердар донесе обрата в 49-ата, а в 71-вата Амин Арит направи 3:1. Последваха още попадения на Ахмет Кутуджу в 83-ата и отново на Арит две минути след това.

Падерборн 07 отново прояви своята слабост да не успява да задържи нивото си от началнитите минути. Във всичките си четири срещи досега през сезона в Бундеслигата отборът вкарваше гол в първия четвърт час, но това стигна само за една точка, с което тимът е на дъното заедно с Херта (Берлин).


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти