Левандовски е №1 в групите на ШЛ, голяма изненада с третото място

Левандовски е №1 в групите на ШЛ, голяма изненада с третото място

Нападателят на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски е над всички играчи в Шампионската лига в груповата фаза според статистиката на сайта whoscored.com. Полският голаджия е със средна оценка 9.15, след като завърши с 10 гола и в три от мачовете на тима си беше избиран за най-добър.

Веднага зад Лева се нарежда Лионел Меси от Барселона с 8.66.

Голямата изненада е Алфонсо Дейвис от Байерн, който заема трето място. Канадецът, на когото баварците залагат от лятото насам, е заслужил средна оценка от 8.21. Младият футболист оставя зад себе си Тони Кроос (Реал М) с 8.09 и Хари Кейн (Тотнъм) 8.08.

Whoscored.com анализира в детайли играта на всеки футболист и поставя оценки, като взима по внимание показатели като точни подавания, удари към вратата, удари в очертанията на вратата, ключови подавания и т.н.

В идеалния състав на груповата фаза място намира и бившият защитник на Лудогорец Хосе Луис Паломино, който играе за Аталанта.
Идеалният отбор на груповата фаза:
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти