Нагелсман убеждавал Холанд да избере РБ Лайпциг

Нагелсман убеждавал Холанд да избере РБ Лайпциг

Старши треньорът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман разкри, че се е срещнал с норвежкия тийнейджър Ерлинг Холанд от Ред Бул Залцбург. Футболистът е трансферна цел на много европейски топ клубове.

"Опитах се да разкажа на добър английски идеята си за футбола. Мисля, че мина доста добре, че беше добра беседа. Наистина не можете да кажете много след подобни срещи, защото са по-скоро едностранчиви. Говорите много като треньор, а играчът и неговият съветник слушат", заяви Юлиан Нагелсман.

19-годишният Холанд е вкарал 28 гола в 22 мача през сезона за РБ Залцбург, включително осем в кампанията им в Шампионската лига, която приключи във вторник. Договорът му в Залцбург е до лятото на 2023 г., но има откупна клауза от 20 милиона евро.

Нападателят се е срещнал и с представители на Борусия (Дортмунд) в четвъртък, но шефът на РБ Лайпциг Оливър Минцлаф заяви, че клубът му е в добра позиция. "Не е нужно да се крием. Имаме фантастичен треньор, намираме се в страхотен град с добър фенски ентусиазъм. Играем атрактивен футбол и сме клуб, който предлага възможности за млади и талантливи играчи", каза Минцлаф.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти