Коутиньо се развихри и Байерн си върна настроението в Бундеслигата (видео)

Коутиньо се развихри и Байерн си върна настроението в Бундеслигата (видео)

Бразилският халф Филипе Коутиньо изигра най-силния си двубой за Байерн (Мюнхен), след като вкара три гола и подаде за други два при домакинската победа с 6:1 над Вердер (Бремен). С този успех в 14-ия кръг баварците съкратиха до 4 точки изоставането си от лидера Борусия (Мьонхенгладбах), който обаче е с мач по-малко.

Шампионите изиграха много слабо първо полувреме, в което губеха с 0:1 до 45-ата минута, когато Коутиньо изравни. В добавеното време пък Роберт Левандовски донесе обрата - 2:1. През втората част домакините се разправиха по категоричен начин със своя съперник, вкарвайки му още четири попадения чрез Коутиньо (43’,78’), Левандовски (72’) и Томас Мюлер (75’).

Проблемите на Байерн през първата част дойдоха главно от Жером Боатенг, който рано-рано си изкара жълт картон и след това на няколко пъти се остави да бъде разминат от Милот Рашица. При една от тези ситуации националът на Косово вкара много хубаво попадение - в 24-ата минута. На почивката обаче Боатенг беше сменен и нещата за домакините се оправиха.

За Вердер това е четвърта загуба в последните пет кръга и тимът е на крачка от изпадащите, което е много вероятно да доведе до уволнение на треньора Флориан Коофелт.
Мюнхенци бяха допуснали две поредни загуби, заради които бяха излезли от топ 6, което пък ги задължаваше днес. В крайна сметка те не разочароваха и направиха нов силен мач, след като в сряда бяха надвили и Тотнъм с 3:1 в Шампионската лига, където Коутиньо пак беше точен.
Треньорът на шампионите Ханзи Флик беше оставил Томас Мюлер на пейката и в същото време даде шанс на Леон Горетцка. В центъра на защитата започнаха Боатенг и Дейвид Алаба, след като Хавиер Мартинес беше наказан.

Тактиката на гостите беше ясна - дълбока защита и контраатаки чрез бързите Рашица и Юя Осако, което им се получаваше до едно време.
Баварците не си губеха времето и отправиха първия си изстрел към вратата още в 45-ата секунда чрез Коутиньо, но топката мина над гредата.
В 5-ата Серж Гнабри направи и първия чист пропуск, след като от 4-5 метра не уцели вратата с глава.

Три минути по-късно обаче Рашица взе топката и се измъкна сам срещу Мануел Нойер. В наказателното поле той залъга застигналия го Боатенг, но се подхлъзна и всичко пропадна.

Байерн отговори с опасно включване в атака на левия бек Алфонсо Дейвис, което за малко да бъде засечено от Роберт Левандовски.

При сходна ситуация в 13-ата минута Павленка пак отрази - този път центриране на Гнабри.

Минута по късно Левандовски насочи кълбото под гредата, но стражът на Вердер блесна с рефлекс и спаси чист гол.

Междувременно Бенжамен Павар и Боатенг вече бяха с жълти картони, които ги направи предпазливи.

Рашица не пропусна следващия си шанс. В 24-ата минута той пак се оказа едно на едно с Боатенг, но този път избра да шутира от далечно разстояние и заби кълбото в мрежата на Нойер - 1:0 за Вердер.
Байерн заигра по-нервно и не стигаше до възможности. В същото време Рашица пропусна да удвои в 37-ата, когато пак задмина с лекота Боатенг, но шутира над гредата.
В 40-ата Левандовски излезе очи в очи с Павленка, но и този път стражът на Бремен отрази, а след това изби и шут на Коутиньо.

Играчите в червени екипи продължиха да натискат и успяха да стигнат до обрат още преди паузата. В 45-ата Гнабри подаде на Коутиньо на празна врата за 1:1. В третата минута на добавеното време пък бразилецът изведе Левандовски сам срещу вратаря, който пак успя да избие, но недостатъчно и в крайна сметка топката спря в мрежата му за 2:1 за Байерн.

На полувремето Флик реши проблема с играещия много слабо Боатенг, като го смени. Той направи няколко ротации в позициите, а на терена се появи Иван Перишич.

Футболистите от Бремен продължаваха да бъдат опасни основно чрез Рашица. В 54-ата националът на Косово отново изскочи зад защитата на домакините, но не уцели вратата.

В 59-ата минута Перишич получи шанс да покачи на 3:1, но стреля крайно неточно.

Четири минути по-късно обаче Коутиньо не сгреши. Той беше изведен от Алаба и технично прехвърли Павленка за 3:1.

В 68-ата Перишич пак пропусна, след като се озова едно на едно с Павленка.
Байерн си гарантира успеха в 72-ата, когато Левандовски вкара за 4:1 след пас на влезлия като смяна Мюлер.

Нещата отиваха на разгром и в 75-ата Мюлер увеличи на 5:1 след асистенция на Коутиньо. След още три бившият играч на Барселона вкара още веднъж - за 6:1.

През идната седмица ще се изиграят последните два кръга от полусезона в Бундеслигата, като Байерн го очакват сблъсъци с Фрайбург и Волфсбург.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти