Гледай на живо

Ще излезе ли Левски от кризата срещу Берое - отговорът от Николай Костов

Клинсман се поздрави с първа победа в Херта срещу коравия Фрайбург (видео)

Клинсман се поздрави с първа победа в Херта срещу коравия Фрайбург (видео)

Херта постигна първата си победа, след като начело на тима застана Юрген Клинсман, надделявайки с 1:0 над Фрайбург. Това бе и първа победа на берлинчани в последните седем срещи, а самият Клинсман до този момент постигна равенство с Айнтрахт и загуба от Борусия Дортмунд. За Фрайбург пък това бе едва втора загуба в последните седем срещи в първенството.

26-ата минута домакините първи достигнаха до опасно положение в срещата, когато Джавайро Дилросън напредна отляво, влезе в наказателното поле, но ударът му бе спасен от вратаря на гостите. Секунди след това и изстрел на Марко Груич по посока на стража на Фрайбург Марко Флекен премина покрай вратата.

 

В 34-ата минута играчите на Кристиан Щрайх също достигнаха до интересна ситуация. Те успяха да отъществят опасна контраатака, но при числено предимство се засуетиха и в крайна сметка топката попадна вдясно у Нилс Петерсен, който отправи лек удар и не затрудни Руне Ярстайн.

Две минути по-късно домакините пропуснаха и най-доброто си положение в мача до момента, когато отлично центриране от дясно намери непокрития в наказателното поле Дейви Зелке, но той прати топката в страни от вратата.

В 53-ата минута домакините поведоха след двойно подаване пред наказателното поле между Дейви Зелке и Владимир Дарида, като последният стреля от над 25 метра, но прати неспасяемо топката в десния ъгъл на вратаря Марк Флекен. Домакините отговориха с удар с глава на Робин Кох след корнер, който премина много близо до страничната греда на домакините.

До края на мача Фрайбург вдигна оборотите, както и владеенето на топката около наказателното поле, но така и не успя да създаде опасни ситуации пред Ярстайн. Играчите на Клинсман отговориха с няколко контраатаки, които можеха да доведат до попадение, но неточни отигравания на офанзивните футболисти позволиха на защитниците на тима от полите на Шварцвалд да се справят със ситуациите.

В следващият кръг Фрайбург приема Байерн Мюнхен, а Херта гостува на Байер Леверкузен.

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти