Григор няма да разбере днес името на следващия си съперник

Григор няма да разбере днес името на следващия си съперник

Всички вече започнали или предстоящи мачовете от днешната програма на Australian Open извън трите най-големи корта бяха отложени за утре. Причина за това решение на организаторите стана проливният дъжд в Мелбърн. В момента се играе единствено на централния корт “Род Лейвър Арина”, на “Маргарет Корт Арина” и на “Мелбърн Арина”, където тази сутрин Григор Димитров надигра в четири сета аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро.

Така поставеният под №18 в схемата хасковлия ще научи името на съперника си в следващата фаза утре, ако времето не продължи да обърква програмата на първия за годината турнир от “Големия шлем”. Във втория кръг 28-годишният българин ще мери сили с аржентинския ветеран Леонардо Майер или американеца Томи Пол. Димитров е спечелил единствения си сблъсък досега с Майер - 6:4, 7:6 (6), 6:2 на 1/8-финалите на “Уимбълдън” през 2014 година. Срещу Томи Пол най-добрият ни тенисист никога не се е изправял.

Една от изненадите на турнира в първите часове на Australian Open се случи именно в частта от схемата, където се намира Григор. Канадецът Денис Шаповалов (№13 в схемата) бе елиминиран в четири сета от унгареца Мартон Фучович, срещу когото първата ни ракета може да играе в третия кръг.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти