Делио Роси: Престоят в Левски беше екзотичен период в кариерата ми

Делио Роси: Престоят в Левски беше екзотичен период в кариерата ми

Бившият треньор на Левски Делио Роси разкри, че от “Герена” са положили невероятни усилия да го ангажират. Италианецът пристигна при “сините” през лятото на 2017 година, като замени на поста Николай Митов. Тогава Роси се конкурираше с израелския специалист Авраам Грант. И двамата идваха в София на преговори с тогавашния собственик Спас Русев, преди той да избере кого от двамата да назначи.

“За да ме накарат да дойда в България, те ме ухажваха повече от жена ми. Това бе екзотичен период в кариерата ми”, казва Роси в интервю за сайта на Джанлука Ди Марцио.
Поводът за разговора е неговата 60-годишнина, която посрещна на 25 януари. Роси води Левски един сезон и беше уволнен след отпадането от Вадуц в Лига Европа. В 40 мача начело на “сините” той записа 22 победи, 11 равенства и 7 загуби. Под негово ръководство Левски отстъпи и във финала за Купата на България срещу Славия след изпълнение на дузпи.

“Тема Спорт”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти