Байер (Леверкузен) превзе "Драгао"

Отборът на Байер (Леверкузен) се класира с лекота за 1/8-финалите в Лига Европа след общ резултат 5:2 срещу Порто. Тази вечер “аспирините” се наложиха с 3:1 при гостуването си в Португалия.

Сержио Консейсао подреди 4-4-2 с Марега и Зе Луиш в предни позиции. Наставникът на гостите Петер Бош разположи 5-3-2 с Аларио и Диаби в атака.
Двубоят на “Драгао” започна по най-добрия начин за гостите от Германия. Те разиграха по чудесен начин пред наказателното поле и после подаване към Аларио. Аларио много технично насочи към далечния ъгъл с удар от 12 метра. Първоначално беше вдигнат флаг за засада, но след употреба на ВАР попаението беше "възстановено" - 0:1. "Драконите" овладяха топката, но рядко стигаха до голови ситуации. В 40-ата минута Отавио нанесе удар с глава след центриране отдясно, но от десет метра насочи покрай гредата. Това беше и най-добрата възможност за полувремето след гола на гостите.
След почивката "аспирините" напълно решиха спора от интрига. В 50-ата минута Диаби изскочи сам срещу вратаря, но беше блокиран. Секунди по-късно Демирбай успя да реализира след продължила атака. В 57-ата Диаби отново пропусна сам срещу вратаря. В този случай Кай Хавертц беше на подходяща позиция, за да отбележи за 0:3. В 65-ата Муса Марега върна един гол за португалския тим. Нападателят се разписа красиво с глава след центриране отдясно. В 85-ата домакините останаха с човек по-малко след удар без топка на Соареш в лицето на съперник.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти