Кралят на Ринга е звездата на Sofia Motor Show 2017

Кралят на Ринга е звездата на Sofia Motor Show 2017

Седем са премиерите, които „Бултрако“, официален вносител на Honda у нас, ще представи на щанда си по време на Автомобилен салон София 2017, който започва в столичния Интер Експо Център на 13-и октомври и продължава десет дни . Най-очакваната от тях е десетото поколение на новия Civic Type R, най-бързият автомобил с предно предаване, записал рекорда си тази година на знаменитата писта „Нюрбургринг“. От 70 990 лв. започват цените на Honda Civic Type R за България. 75 990 лв. с ДДС струва версията GT.

25-годишнината на „Бултрако“ съвпада с 25-годишнината на култовия Civic Type R. Наред с него посетителите на шоуто ще видят отблизо новите  издания на легендите Civic Hatchback и Civic Sedan.
Не по-малко атрактивни ще са мотоциклетите на щанда на Honda, някои от тях също с дебют за България - CMX 500A Rebel, CB 1100 и VFR 1200X.

Общо седем автомобила и осем мотоциклета ще покаже Бултрако на щанда си с площ от близо 320 кв. м.
Централно място на подиума eстествено ще заеме  Civic Type R. Колата е конструирана така, че да предоставя възможност за най-емоционалното шофиране в сегмента на „горещите хечбек автомобили“, както на пътя, така и на пистата. Производството и продажбите му започват поетапно от лятото на 2017 г. Подобно на десетата генерация на Civic и той е глобален модел и излиза за всички пазари, вкл. и за Япония и за САЩ, от завода на Honda в Суиндън, Великобритания.

2,0-литровият VTEC TURBO е съчетан с плавна и прецизна 6-степенна механична трансмисия. Безкомпромисният спортист е с по-стегнато шаси и преработено окачване. Очаква се управлението му да е още по-спортно и директно. Новият Type R е по-лек и с по-твърда структура на каросерия от десетото поколение на хечбека. Спрямо предшественика си е с 38% подобрена устойчивост срещу усукване. Шофьорите вече ще се радват на три режима на управление – Comfort, Sport и +R за изживявания на пистата. Двигателят на новия Civic Type R дава 320 к.с. и 400 Нм въртящ момент.
Подобрената аеродинамика гарантира най-доброто съотношение обтекаемост/стабилност в класа си.

Непосредствено след дебюта на модела на автомобилното изложение в Женева през 2017 г., изцяло новият Honda Civic Type R направи нов рекорд за обиколка от автомобил със задвижване на предните колела на Нюрбургринг Нордшлайфе. Той превзе легендарната писта за 7 минути 43 секунди и 8 десети (7:43:8 мин.). Времето на обиколката е постигнато в последната фаза на изпитване на модела, на суха писта с оптимална околна температура, при най-добро представяне на гумите и задвижващия механизъм. Новото постижение представлява подобрение от близо седем секунди в сравнение с предшественика на модела.

Звездата сред мотоциклетите ще е уникалният къстъм байк Rebel. Той e изключително маневрен и стабилен дори и при ниска скорост. Кара се с изправена стойка и леко отпуснати ръце, като позицията на седалката може да бъде променяна лесно и бързо.
Двигателят на Rebel e 471-кубиков двуцилиндров, редови, заимстван от не по-малко култовия CBR500R. Развива максималната си мощност от 44 к.с. при 8500 об/мин, а максимумът на въртящия момент от 44,7 Нм е наличен при 6000 об/мин. Силовият агрегат е съчетан с изключително удобната за градски условия 6-степенна  механична предавателна кутия.

Единият от дванадесетте автомобила, които официалните представители на различните марки у нас са подготвили за станалата вече традиционна томбола на Автомобилен салон София, ще е новото десето поколение на Honda Civic във версия хечбек, така че именно с него може да си тръгне един от късметлиите, посетили изложението.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти