Audi и Jaguar дават още класа и блясък на Автомобилен салон София 2017

Audi и Jaguar дават още класа и блясък на Автомобилен салон София 2017

Една от най-впечатляващите премиери на автомобилния салон в София, който ще се проведе от 14 до 22 октомври, ще бъде на щанда на германската марка Audi. Под светлината на прожекторите за първи път у нас ще блесне изцяло новият флагман Audi А8. Това ще бъде едно от първите му представяния в Европа, само месец след световния дебют, който се случва на провеждащия се в момента автосалон във Франкфурт. Четвъртото поколение на модела е и един от първите серийно произвеждани автомобили в света с вложени технологии, които позволяват високо ниво на автономно движение.

От 2018 година Audi постепенно ще започне да внедрява в колите си отделни функции за пилотирано управление, като тази за паркиране и гариране, за движение в натоварен трафик и в задръстване. Новият A8 ще дебютира с два основно модернизирани V-образни 6-цилиндрови двигателя – турбодизеловия 3.0 TDI, който развива максимална мощност 286 к.с. и турбобензиновия 3.0 TFSI с мощ от 340 коня.

Спортната лига на марката Audi ще бъде представена в София от новите модели RS и S, като се очаква и изненадваща премиера, която се пази в тайна до официалното откриване на автосалона. Новото попълнение при компактните автомобили, носещи спортните гени на марката, е Audi RS 3 Sportback, заредено с впечатляващите 400 к.с. от най-мощния 5-цилиндров двигател в света. Купето Audi RS 5 Coupe е върхово представяне на спортния стилистичен език на марката с двигател 2.9 TFSI quattro, в яркия червен цвят Misano Red. Специално за периода на събитието ще пристигне и спортният кросоувър Audi SQ5, оборудван с максимален брой технологични нововъведения и задвижван от 3,0-литровия 6-цилиндров V-образен бензинов турбомотор 3.0 TFSI, постигащ мощност от 354 к.с. Като с магнит ще събира погледите и Audi R8 в яркия син цвят Ara Blue.

Пътят към бъдещето, изпълнен с иновации в посока изкуствен интелект и алтернативно задвижване, ще бъде показван от големия хибриден SUV Audi Q7 e-tron. Моделът е с най-дълъг пробег на електричество в сегмента - 56 км. Първият plug-in хибрид със задвижване на четирите колела quattro доказва, че марката инвестира в комфорта на ежедневието на своите клиенти, без да затруднява обичайния ритъм на живот. Изложените модели ще потвърждават посланието на марката „Forget about the car. Audi is more”.

На софийското автомобилно изложение за първи път в България ще бъде представен най-новият член в семейството на британската котка – Jaguar E-PACE. Компактният като външни параметри кросоувър е всъщност просторен отвътре, практичен и свързан, със задвижване на всички колела. Моделът направи впечатляващ дебют през юли, поставяйки световен рекорд на Гинес с 15-метров скок със спираловидно завъртане на 270 градуса. Демонстрирайки пъргавината, прецизността и динамиката на най-новия SUV на Jaguar, спиращият дъха скок беше последният тест за новия E-PACE след 25 месеца упорит труд на четири континента, за да се гарантира оптимална здравина и издръжливост на автомобила. Новият Jaguar E-PACE е 5-местен компактен SUV с вдъхновяващ дизайн и динамика на спортен автомобил. Най-новото попълнение в гамата на британската котка е и много атрактивно позиционирано на българския пазар с начална цена от 63 000 лева с ДДС.

На щанда на Jaguar на Автомобилния салон София 2017 ще бъдат изложени и други от най-желаните и вълнуващи модели на марката. Сред тях ще бъде първият SUV в историята на Jaguar - F-PACE. Моделът е мощен и динамичен, проектиран и конструиран да осигурява пъргавината, реакциите и финеса, характерни за всички автомобили на британската марка. Разработен е с лека,  но изключително здрава конструкция на каросерията, с 80% алуминий. Тя е и единствената каросерия тип монокок с високо съдържание на лекия метал в сегмента.

Любителите най-често свързват името Jaguar със спортни автомобили. Точно за тези фенове вносителят „Мото-Пфое” е осигурил присъствието и на най-мощната и пъргава британската котка – F-TYPE SVR. Това е двуместен спортен автомобил, изработен предимно от алуминий, с мощност 575 конски сили и максимална скорост 322 км/ч. Той е по-лек, с подобрени шаси, трансмисия и система за задвижване на всички колела, които правят удоволствието от шофирането несравнимо.

На щанда в Интер Експо Център ще e и най-малкият спортен седан на марката – Jaguar XE. Неговата олекотена конструкция, аеродинамична форма, луксозен интериор и впечатляващо поведение на пътя са свидетелство за визията на основателя на компанията сър Уилям Лайънс за съвършения автомобил.  Моделът със задвижване на всички колела (AWD) е единственият в своя клас, оборудван  със самоносеща каросерия с високо съдържание на алуминий, предно окачване с двойни носачи и заден мост с интегрална връзка, които са е в основата на отличителната динамика на спортния седан Jaguar ХЕ.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти