Сами Кедира напусна Щутгарт, но Щутгарт него – не

Сами Кедира напусна Щутгарт, но Щутгарт него – не

Халфът на Ювентус Сами Кедира отдавна вече не е футболист на Щутгарт, но въпреки това често се връща в града. Националът на Германия и световен шампион стана посланик на кампанията на Porsche за млади спортисти - "Turbo for talents". Връзката между Кедира и немския автомобилен гигант обаче датира отдавна - това е четвъртата кампания на Porsche, подкрепена от него. През 2016-а конструкторът започна и работа с болни деца и деца в неравностойно положение, които са част от фондацията, основана от футболиста.

В първата си публична поява за Porsche тази година асът на Юве се запозна с млади спортисти и завърши кратка тренировъчна програма на компанията, която има за цел да създаде критерии за оценяване на младите таланти.

"Той е израстнал в този регион, тук се разви от талантлив футболист в национал на Германия и забележителна личност. Готовността му да се включва в такива проекти показва, че подкрепата за младите хора в спорта и обществото е толкова важна за него, колкото и за нас", разкриха от Porsche. Като посланик на инициативата 30-годишният бивш играч на Реал Мадрид ще участва в още събития, включително "Нощта на талантите" на Porsche прeз май.

"Имах чудесно детство в Щутгарт, но знам, че има деца, както и млади хора, които нямат моите възможности и моя късмет", сподели Кедира.

Освен с халфа на Юве, посланици на кампанията са и футболните клубове Щутгарт и РБ Лайпциг.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти