Harley-Davidson Sport Glide дойде в България

Harley-Davidson Sport Glide дойде в България

Днес Harley-Davidson Sofia показаха пред клиенти и журналисти новия представител на гамата Softail – Sport Glide, задвижван от последното поколение Milwaukee-Eight двигател. "Отчасти круизер, отчасти туринг, но 100 процента Harley-Davidson", заявиха вносителите. Гости на събитието бяха TheBarberShop, които направиха демонстрации и се погрижиха за брадите на клиентите.

Новият Sport Glide 2018 е „заводски къстъм”, който е готов за всичко – дълги и и кратки пътувания или просто за придвижване в града. И макар да продължава класическите линии от гамата на Harley-Davidson Touring, продължава собствената си компактна и съвременна визия.

По време на премиерата от Harley-Davidson Sofia показаха как Sport Glide за минута може да се превърне от круизер, удобен за дълги пътувания, в идеален за градски условия стрийт байк. Куфарите и обтекалетят се свалят и слагат бързо и лесно, което прави Sport Glide многостранен и функционален.
Деветият модел е базиран на изцяло последната Harley-Davidson Softail платформа и е най-новият от 100-те въздействащи мотоциклета, които компанията планира да представи до 2027 година. Sport Glide представлява вълнуваща комбинация от технология и стил.

Проектирано да е леко и устойчиво, новото Softail шаси на Sport Glide осигурява по-директно управление, а V-Twin двигателят Milwaukee-Eight 107 дава висок въртящ момент, позволява изключително ускорение и улеснява изпреварванията.

Обтекателят на новия Sport Glide е проектиран така, че да отклонява вятъра от гърдите на мотоциклетиста, оставяйки чистия поток въздух да отива в лицето му. Захванат е за предницата с лесно отварящи се скоби, правейки монтирането и демонтирането бързо и удобно. За тези, които искат още по-голяма защита от вятъра, стандартното 1.5-инчово стъкло може да се замени с 5.5-инчово, част от гамата оригинални аксесоари на Harley-Davidson.

Новите твърди (и заключващи се) куфари са с елегантен дизайн, удобни са за товарене и разтоварване и могат да бъдат отворени само с една ръка от мястото на водача. Освен това имат амортисьор на капака, позволяващ плавно отваряне. Общият капацитет на куфарите е 25.5 литра, но може да бъде увеличен чрез добавяне на поставка за багажник или Tour-Pak релса, които са с новата система HoldFast, създадена специално за Softail® платформата. Подобно на обтекателя и куфарите, HoldFast аксесоарите могат да се поставят и свалят за секунди.

Широката и удобна седалка, както и по-напред разположените крачна спирачка и лост за смяна на скоростите допринасят за комфортната позиция на седене както на по-високите, така и на по-ниските ездачи; височината на седалката е само 652.7 мм. Daymaker LED фарът е заобиколен от LED пръстен и пасва идеално на задната LED светлина. Стандартни за модела са USB портът за зареждане, безключовото палене и Harley-Davidson Smart Security System.

Новата 43 мм обърната предница е разработена за по-стабилно поведение и благодарение на новите амортисьори е много по-прецизна, създавайки усещане за увереност при спиране. Всичко това е подсилено със стандартно монтираната ABS система. Sport Glide стъпва на нови джанти Mantis, 18-инчови отпред и 16-инчови отзад, обвити в гуми Michelin Scorcher 31.

Sport Glide разполага и с новото за Softail моношок задно окачване с хидравлични настройки, които могат да се регулират ръчно. Това позволява лесното нагаждане спрямо тежестта на багажа или пътника, запазвайки оптималното представяне на окачването и геометрията на кормилното управление.

Изцяло черният Milwaukee-Eight 107 двигател носи със себе си ново ниво на представяне и изисканост за всички Harley-Davidson Big Twin круизери, включително за новия Sport Glide. Двойните балансиращи валове са настроени така, че да елиминират първичните вибрации на празен ход, като в същото време позволяват на двигателя да покаже характера си в движение. Двигателят е твърдо захванат за рамката, което допълнително заздравява шасито и свързва по-добре мотоциклетиста с машината.

Прецизната система за охлаждане на маслото в горещите зони на цилиндровите глави допълнително подобрява комфорта както на водача, така и на пътника. 2-1 изпускателната система и черните ауспуси допринасят за спортния стил на байка, а електронният контрол на газта позволява стандартен електронен круиз контрол.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти