Kia отпразнува 5-милионния Sportage

Kia отпразнува 5-милионния Sportage

Представен на световните пазари през 1993 година, четвърто поколение Sportage празнува своята 5-милионна продажба, точно на 25-ата годишнина от лансирането му. Последната версия на модела с дебют през 2016-а е по-популярна от всякога с реализирането на средно 38 000 продажби на месец в световен мащаб през 2017 година.

"За периода от 1993 година досега Kia Sportage се превърна в един от най-търсените компактни SUV модели на международните пазари, а успехът му доведе до разработването и конструирането на поредица кросоувъри в гамата на марката, които очакват своята бъдеща премиера", сподели вицепрезидентът на Kia Motors. През 2016 и 2017 година Sportage се превърна в глобален бестселър на Kia. 

Kia Sportage дебютира през 1991г. на автосалона в Токио, представяйки "Urban SUV" концепцията на марката за компактен и практичен SUV с он- и оф-роуд характеристики. Моделът постигна изключителен успех с регистрирани 500 000 продажби.

Четвърто поколение Sportage се отличава с прогресивен дизайн, практичност, удобство, комфорт, иновационни технологии и редица системи за сигурност и безопасност.

Kia Sportage е носител на престижни и международно признати награди за дизайн, като "F Design" и "red dot". Моделът е отличен и с най-висок рейтинг за сигурност от IIHS - независима, неправителствена американска организация с научна и образователна дейност, посветена на пътната безопасност. 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти