3 500 души се включиха в кампанията "Най-добър млад шофьор на България"

3 500 души се включиха в кампанията "Най-добър млад шофьор на България"

Една трета от най-добре представилите се участници в кампанията на СБА за млади шофьори "Най-добър млад шофьор на България" са нарушавали поне веднъж Закона за движение по пътищата. Това показва първоначалният анализ на данните, които Съюзът обобщава след проведения в рамките на близо три месеца онлайн тест.

Припомняме Ви, че в началото на м. февруари Съюзът на българските автомобилисти стартира мащабна първа по рода си кампания, за да избере Най-добрият млад шофьор на България.

Първият етап от кампанията представляваше онлайн тест на официалния сайт www.mladshofior.bg, в който всеки шофьор на възраст от 18 до 26 години, с до 5 години стаж зад волана и без извършвани нарушения на Закона можеше да участва.

В кампанията се включиха 3 500 млади шофьори. Едва трима от тях са се справили с теста без нито една грешка, а над 180 са отговорили грешно на повече от половината въпроси. Пълен анализ на пропуските на младите водачи и грешките, които допускат, ще бъде представен от СБА на 12 май.

Във втория кръг ще участват 30-те най-добри по брой правилно отговорени въпроси, като критерий е също времето за решаване на теста. Той ще се проведе на 12 май на писта Дракон под формата на практически състезания, сред които смяна на гума, майсторско управление на автомобил, овладяване на автомобила при липса на сцепление с пътната настилка, оказване на първа помощ на пострадал и други.

Събитието на 12 май ще събере на едно място представители на държавата, бизнеса, медии, рали състезатели и други. Специален гост ще бъде Андрю МакКелар – главен секретар на Международната автомобилна федерация ФИА по мобилността и туризма, който ще посети България за първи път. Водещ ще бъде актьорът Наско Михайлов. От СБА са подготвили още дрифт шоу, демонстрации на професионални рали състезатели, много изненади и награди за публиката. Входът е безплатен, а официалното откриване е предвидено за 10:00 часа.

Списък с Топ 100 на участвалите в кампанията вече е поместен на mladshofior.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти