Porsche изчакват революция в технологиите за 911 Hybrid

Porsche изчакват революция в технологиите за 911 Hybrid

Новото осмо поколение Porsche 911 прикова погледите на автомобилното изложение в Лос Анджелис при своята премиера и очаквано остави удовлетворени стотици хиляди автомобилни фенове. Всяко ново поколение от емблематичния спортен модел всява еуфория и суматоха около публичния си дебют, а още по-големи ще бъдат те, когато Porsche създаде електрифицирано 911. Подобен проект обаче все още звучи далечен.

Първоначалното обещание от немския конструктор бе, че през 2022 година може да очакваме хибрид на 911, но сега компанията разкри, че в момента технологиите не могат да създадат достатъчно добри батерии за модела.

"Днес технологиите, с които се правят батериите, не са достатъчно добри и ако не ни задоволяват, ще изчакаме с проекта за хибрид. Няма смисъл да предлагаме хибридна версия, която просто ще стои в шоурума", коментираха от екипа по производството на 911.

Разбира се, ако технологията се подобри значително през следващите години, от Porsche са готови не само да излязат с хибридна опция, а дори и с напълно електрическа версия. "Вече проведохме много успешни тестове с електрическия Taycan, така че защо не го направим и с 911", допълниха от Porsche по време на премиерата в Лос Анджелис.

Очевидно от немския автомобилен концерн не са готови с електрическа задвижваща единица за 911 все още, но въпреки това имат ангажимент към вредните емисии и околната среда. Новото осмо поколение на 911 идва със специален уеб базиран калкулатор, който отчита количеството въглероден диоксид, което излиза от автомобила.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти