Volvo Trucks с нови решения за по-нисък разход на гориво

Volvo Trucks с нови решения за по-нисък разход на гориво

Volvo Trucks въвежда подобрения в D11 и D13 двигателите на влекачите Volvo FH, FM и FMX. Така шведският производител не само покрива новите изисквания на Eвро 6, версия D, но и намалява разхода на гориво.

"Търсим всякакви възможности, за да намалим консумацията на нашите камиони, защото знаем, че в момента около една трета от разходите на превозвачите са именно за гориво", обяснява Клас Нилсон, президент на Volvo Trucks. "Днес доказваме, че с комбинация от малки подобрения можем да постигнем съществена оптимизация. И то без компромис в работата и продуктивността на камионите".

Евро 6, версия D въвежда още по-строги изисквания за превозните средства, които трябва да отговарят на стандартите за емисии при нормални експлоатационни условия. Volvo Trucks ги посреща с нов софтуер за двигателя и въвеждане на подобрено покритие в системата за отработените газове.

Модернизираният дизелов двигател D13 използва и нов тип VDS-5 с ниско вискозно масло и нови бутални пръстени, които намаляват вътрешното триене и съответно консумацията на гориво. Двигателят с мощност 500 кс постига допълнителна икономия, като запазва високата степен на компресия, както при модификациите с 460 и 420 кс.

Интелигентният софтуер I-See, който използва топографски данни за маршрута, за да подпомогне избора на оптимална скорост, ускорение и спиране, също има подобрения. Той е проектиран да използва мощността на камиона по най-добрия начин, като вече има усъвършенствана стратегия за избор на предавки и движение по инерция, което позволява и по-ефективно използване на функцията I-Roll.

"Тези подобрения ще помогнат на клиентите ни да спазват новите изисквания за емисиите, като в същото време ще подобрят ефективността на горивото за нашите камиони Volvo FH, FM и FMX", казва Клас Нилсон.

Новите двигатели могат да бъдат поръчвани от края на декември 2018.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти