Porsche тества виртуални прототипи на "Нюрбургринг"

Porsche тества виртуални прототипи на "Нюрбургринг"

Дигитализацията в развитието на автомобилните модели отваря цял нов свят с възможности за инженерите. В Porsche се възползват от него и в момента се радват на една от най-интересните иновации.

Моделът Cross Turismo ще бъде второто напълно електрическо превозно средство на Porsche след Taycan, който ще бъде готов в края на 2019 г. Инженерите на бранда ще използват най-новите и модерни дигитални методи за развитието на Cross Turismo, сред които е възможността да тестват виртуален прототип.

По този начин системите и компонентите, които ще бъдат част от модела се тестват във виртуална среда в началните етапи на създаването му, много преди да има истински готов прототип. По-пълни тестове могат да проверят и съвместната работа между отделните системи. В резултат на това процесът по развитието на новия Taycan Cross Turismo ще бъде по-бърз и по-икономичен.

Тази дигитална функция позволява на инженерите да изпробват виртуалния прототип в симулатора директно на пистата "Нюрбургринг" седем месеца преди реалната разходка на автомобила по легендарната писта.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти