MINI показаха мощния звяр за рали Дакар 2020

MINI показаха мощния звяр за рали Дакар 2020

MINI представиха автомобила си, с който рали звездите Карлос Сайнц и Стефан Петерханзел ще се борят за победа на рали Дакар 2020. Колата на двамата пилоти е с по-къса предница с цел да бъде по-лесна за управление и по-бърза в пустините на Саудитска Арабия, където ще се проведе изданието на рали рейда през януари.

За първи път на предстоящото издание пък мосю Дакар – Стефан Петерханзел - ще си партнира със своята съпруга – Андреа, която ще бъде в ролята на навигатор. Двойката спечели Abu Dhabi Desert Challenge през април, а Стефан Петерханзел ще се бори за 14-а победа на Дакар през януари.

Карлос Сайнц мисли за реванш, след като в началото на 2019-а не успя да защити титлата си от 2018 година. Испанецът ще продължи да работи със своя навигатор – Лукас Крус.

Рали Дакар 2020 започва на 5 януари и ще продължи до 17 януари. Състезанието започва от град Джида, където се намира най-голямото пристанище в Червено море. Участниците ще преминат през столицата Рияд преди да поемат на юг към най-големите и тежки дюни от маршрута.

Междувременно двукратният Ф1 шампион Фернандо Алонсо започна участието си в рали Мароко, като подготовка за евентуално участие на Дакар 2020 с Toyota.

Снимки: Red Bull Content Pool

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти