Scania с 9 модела на метан в Каталога на NGVA Europe за 2019 г.

Scania с 9 модела на метан в Каталога на NGVA Europe за 2019 г.
Шведският производител Scania присъства с 9 свои модела камиони и автобуси на метан в Каталога за 2019 г. на NGVA Europe за автомобилите на природен газ. Каталогът включва съпоставими данни и изчерпателен преглед за рентабилност и ефективност на 68 автомобила, налични на европейския пазар - 23 леки автомобила, 11 леки търговски превозни средства, 13 камиона и 21 автобуса.
Броят на автомобилите на природен газ, които се движат по европейските пътища, надхвърля 1.4 милиона, отчита последният доклад на Асоциацията за превозни средства с природен и био газ (NGVA Europe) за 2019 година. Зарядната инфраструктура е добре развита и поддържа мрежа от 3665 горивни станции за сгъстен природен газ и 214 бензиностанции за втечнен природен газ. Както автопаркът, така и мрежата от станции постоянно се разширяват в цяла Европа, посочват още от асоциацията.

Компресиран или втечнен (CNG или LNG), природният газ е основно метан, който все повече се произвежда от възобновяеми източници, под формата на биометан и синтетичен природен газ. Природният и възобновяем метан може да се смесва без ограничение, като по този начин се осъществява постепенно и гъвкаво преминаване към въглероден неутралитет, т.е. към нулеви емисии на въглероден диоксид. Това означава, че CNG и LNG технологиите могат да намалят емисиите на парникови газове с до 95%, което представлява важен актив за околна среда и индустрията, изчисляват създателите на доклада.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти