Пеп е категоричен: Дори справедливостта да не възтържествува, оставам

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола още веднъж заяви, че няма намерение да напуска поста си, независимо от това дали наказанието, което УЕФА наложи на клуба, ще остане в сила. Както е известно, “гражданите” бяха лишени от участие в евротурнирите за две години заради нарушаване на правилата на финансовия феърплей, но тепърва предстои клубът да обжалва санкцията.

“Това не е краят. Клубът счита, че наказанието е несправедливо, затова ще обжалваме и ще се надяваме то да отпадне. Изцяло се доверявам на ръководството. Обясниха ми всичко и вярвам, че не сме направили нищо нередно”, подчерта Гуардиола след победата с 2:0 над Уест Хам.

“Отборът не може да направи нищо друго, освен във всеки мач да играе максимално концентрирано. Оптимисти сме и вярваме, че справедливостта ще възтържествува и през новия сезон отново ще участваме в Шампионската лига. Ако не ме уволнят, със сигурност оставам. Самият аз искам да остана. Не говорим просто за договор, а за по-силна връзка. Казвал съм го и преди, но ще повторя - обичам Манчестър Сити и се надявам да продължа да помагам на клуба да се задържи на нивото, на което е”, заяви каталунският специалист.

“Дали ще остана, ако бъдем пратени в Лига 2? А защо не? Тук ми харесва и няма причина да искам да си тръгна. През следващия сезон ще съм начело на отбора, независимо какво ще се случи дотогава”, добави Гуардиола.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички